Haglöf & Nordqvist
13_1.jpg

Om IBF Falun

IBF Falun bildades 1993 och föreningen arbetar mot högt ställda mål och ska gå i spetsen för innebandyns utveckling i Sverige – och världen.

Det målmedvetna arbetetet har resulterat i att föreningen idag har både herrlag och damlag i eliten. Föreningen har inte mindre än tre SM-Guld, fyra SM-silver och nio bronsmedaljer i seniorsammanhang, varav det senaste från 2015 då herrlaget tog SM-Guld. Dessutom vann herrlaget Champions Cup 2013, 2014 och 2015 och kandiderar årligen om titeln, världens bästa klubblag.

En milstolpe i föreningens historia var året 2005 i Februari då föreningen beslutade sig för att skaffa ännu bättre sportsliga- och kommersiella förutsättningar. Då startade byggnationen av vår egna arena, Jalas Arena. Den ägs av föreningen genom ett dotterbolag och färdigställdes helt inför säsongen 2008/2009. Arenans publikkapacitet under idrottsevenemang är på 2.400 åskådare.

IBF Faluns framgångar säkerställs inte minst av vår ungdomsförening IBF Falun Ungdom som varje år fostrar nya talanger till elitverksamheten. Föreningen har även ett nära samarbete med de två innebandygymnasium som finns i Falun.

IBF Falun är en redan en innebandyföreningen att räkna med och kommer att så vara under många år framöver!

Hjärtligt välkommen till mästarnas egna turnering!

IBF Falun